Öğrenci Vizesi

Ögeyi Oylayın
(1 Oylayın)

Almanya öğrenci vizesi;

Vize başvurusu için gerekli evraklar:

90 güne kadar süren dil okulları için turist vizesi alınmaktadır.

90 günün üzerindeki dil okulları için öğrenci vizesi alınır.

Kısa süreli vize başvurularında öğrencinin okul ücretini ödenmiş olması zorunludur.

Daha önceden Schengen vizesi için parmak izi verilmiş ise Vekâletname ile öğrencinin adına vize başvurusunu danışmanlar yapabilmektedir. Şahsen vize başvurusu yapma zorunluluğu yoktur.

Alman vize başvuruları, 2-3 hafta içerisinde vize sonuçlanmaktadır.

Yeşil pasaporta sahip öğrenciler Almanya’da 180 içerisinde 90 güne kadar vizesiz yasal kalma hakkına sahiptirler.3 ay ve üzeri kalacaklarsa vize alınması gereklidir

Ziyaretçi öğrenci vizesi için hazırlanması gereken belgeler (Kısa süreli öğrenci vizesi):

Başvuru yapacak öğrencinin el yazısı ile doldurulmuş vize başvuru formu ve beyanname.

18 yaş altı öğrencilerin vize başvuru formu ve beyannamesi hem öğrenci hem de anne ve baba tarafından imzalanacaktır.

Vize Başvuru Formu: 2 adet ve Almanca doldurulmalıdır.

En az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaportunuz.

Varsa eski pasaportlarınız ve fotokopileri.

Pasaport başvuruları ile ilgili detaylı bilgi için www.iem.gov.tr adresini inceleyebilirsiniz.

Not: Eski pasaport yok ve yeni çıkartılan pasaport hiçbir işlem görmemiş ise yetkili pasaport şubesinden “pasaport protokol belgesi” temin edilmesi şarttır.

2 adet biometrik fotoğrafınız. (Son 6 ay içinde çekilmiş)

Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış kabul mektubu, proforma fatura ve fotokopileri tarafımızdan teslim edilecektir.

Taahhütname tutarı = 585 Euro x eğitim alınacak ay sayısı netleşicek

Motivasyon Yazısı

Kurs ücreti ve ödendi makbuzu

Kalacağınız yerin (konaklama) detayları ve ödendi makbuzu

Uçak bileti veya bilet rezervasyonu

Almanya’da kalacağınız süre boyunca geçerli olacak seyahat sigortası ve fotokopisi

Almanyada eğitim alacağınız kuruluştan kabul mektubu ( acceptance Letter) ; kabul mektubunuzda CAS Numarası, Programın içeriği haftalık ders saati, başlangıç ve bitiş tarihleri, konaklama bilgileri, okul + konaklama ücreti ile ilgili bilgiler yer almalıdır

Almanya’daki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler:

Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz ve fotokopisi

Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa, En son okuduğunuz okula ait mezuniyet belgesi veya diplomanız.

Öğrenciliği devam edenlerr için yeni tarihli öğrenci belgesi ve transkript

Konsolosluğa hitaben yazılacak öğrenci vize talep dilekçesi.

Banka hesabı aile bireylerinizden birine ait ise hazırlaması gerekli evraklar

Yurtdışında eğitimiz süresince yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren banka mektubu ve banka hesap cüzdanı fotokopileri.

Eğer Sponsorunuz var ise imzalı Sponsorluk Belgesi ve destekleğici belgeleri

Çalışanlar için: Son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup

Çalışmış olduğunuz firmaya ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi .)

Şirket sahipleri için: Vergi Levhası, İmza Sirküsü, Ticaret Sicil Gazetesi, faaliyet belgesi katılmış olduğunuz özel Almanca kurs sertifikaları, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan evrak.

18 yaşın altındaki öğrenciler için anne ve baba yada yasal velisinden alınmış, noter onaylı muvaffakatname ve fotokopisi

Askerlik terhis ve tecil belgesi

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Sabıka Kaydı

Varsa gayrimenkullere ait tapular, araba ruhsatı ve kira gelirini gösteren belgeler

Vize Ücreti: 60 EUR.

Koordinasyon: 26 EUR. (KDV Dahil) (Euro veya TL olarak ödenir)

Başvurunuzu İDATA, www.idata.com.tr/tr

Adresi: Cumhuriyet Cad. No. 123, Harbiye. İstanbul Ankara, Bursa ve Gaziantep ofisleri,tarafından yapılacaktır,

Başvuru Öncesinde randevu alınması gereklidir!

Okunma 914 kez
Yorum yapmak için oturum açın

Harita