Öğrenci Vizesi

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

İrlanda öğrenci vizesi;

İrlanda Vize ücreti:

Tek girişli, 60 Euro

Çok girişli, 100 Euro

İrlanda Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

6 Ay ve üzeri dil eğitimi alacak öğrenciler için

  1. Pasaportunuz, süresi, İrlanda’dan kalmayı planladığınız dönüş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olmalıdır.
  2. Varsa eski pasaportlarınız
  3. Vize ücreti (200 TL)
  4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız (3,5 cm x 4,5 cm boyutunda ve arka fonu beyaz olmalıdır)
  5. Diploma veya çıkış belgesi ve İngilizce olarak alınmış transkriptiniz
  6. Bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitiminizi gösterir belgeler - Lisede hazırlık okuduysanız, lise diplomanızın fotokopisi - Üniversitede hazırlık okuduysanız, Üniversitenizden alınacak, İngilizce hazırlık sınıfı okuduğunuzu gösterir yazı - Üniversitede ders olarak İngilizce aldıysanız, İngilizce transkriptiniz - Herhangi bir dil kursuna gittiyseniz, sertifika veya kurs katılım belgeniz
  7. Seyahat ve sağlık sigortası (İrlanda’daki okuldan alınacak, poliçe kopyası dosyaya eklenecek)
  8. Kurs ve konaklama ücretinizin ödendiğine dair belge
  9. Çalışıyorsanız, son 3 aylık maaş bordronuz ve işyerinizden şirket antetli kağıdına yazılmış, görevinizi, işe giriş tarihinizi, İrlanda’da dil eğitimi almak için izinli olacağınızı gösteren yazı. Ayrıca e-devlet’ten alınacak iş geçmişiniz.
  10. Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  11. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  12. İrlanda’daki yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir belgeler

    Anne - Babanızın veya Sponsorunuzun gelir durumunu gösteren belgeler: 

    • Bordrolu çalışanlar için; son 3 aylık maaş bordroları,işe giriş bildirgesi ve çalışma belgesi. Ayrıca; şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri. 
    • İşyeri sahibi olanlar için; şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri
    • Emekliler için; emekli maaşlarının yattığı banka hesabının son 6 aylık ekstresi

    Anne Babanızın veya Sponsorunuzun maddi durumunu gösteren belgeler:

    Banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son 6 aylık hesap hareketleri belgelenmeli) "Banka hesaplarının bakiyesi; İrlanda’daki yaşam masraflarınızı karşılayacak kadar olmalıdır" (Banka hesaplarında en az 7.000 Euro bulunmalıdır) internet üzerinden alınan çıktılar kabul edilmemektedir. Ekstre banka şubesinden alınmalı ve orijinal olmalıdır.

    Malvarlığı varsa tapular, araç varsa ruhsatın fotokopisi - Kira geliri varsa kira kontratları

  13. İyi niyet mektubu (İrlanda’ya gitme sebebiniz ve ne kadar süre eğitim alacağınız mektupta belirtilmeli, ayrıca vize şartlarına uyacağınız ve kalma izninizin bittiği tarihte İrlanda’dan ayrılmış olacağınız taahhüt edilmiş olmalıdır, sözkonusu mektup danışmanlarımız ile birlikte yazılacaktır)
  14. Masrafları karşılayacak olan kişiden sponsor mektubu
  15. Öğrenci ve sponsor için: Şirket çalışanlarından 4A QR Barkodlu Hizmet Dökümü Şirket sahiplerinden SGK’dan alınmış 4B Hizmet Dökümü Kamu çalışanlarından SGK’dan barkodlu 4C Hizmet Dökümü Özel çalışan emeklilerinden QR barkodlu Hizmet Dökümü Kamu emeklilerinden SGK’dan alınmış Hizmet Dökümü
  16. Erkek öğrencilerin askerlik durumuyla ilgili belge

* Tapu, ruhsat, diploma, sertifikalar dışında tüm evraklar orijinal olmalıdır.

* İngilizce olmayan evrakların tercümeleri, tarafımızdan yapılmaktatır.

* VFS Global İrlanda Vize Başvuru Merkezi Hizmet Bedeli olarak 75 TL almaktadır.

Vize Başvuru Merkezi Adresi:

VFS Global, Cumhuriyet Caddesi No. 193 Harbiye - İstanbul

Vize başvuruları Pazartesi-Cuma arası herhangi bir iş günü 08:30 - 14:30 saatleri arası yapılabilir.

İrlanda vizesi için okula başlama tarihinden maksimum 3 ay önce vize başvurusu yapılabilmektesiniz.

Okunma 1220 kez
Bu kategorideki diğerleri:« Sunulan Programlar
Yorum yapmak için oturum açın

Harita